Organisator Popdebat Doetinchem tevreden

Gepubliceerd: 18-03-2018 21:03.

Meindert Bussink, de organisator van het Popdebat in Doetinchem, is tevreden met de uitkomst van de middag. Zondagmiddag gingen politici en mensen uit de muziekwereld met elkaar in gesprek in de Gruitpoort.

“Ik ben wel tevreden”, zegt Bussink na afloop van het debat. “Ik denk dat we een boel dingen hebben kunnen zichtbaar maken voor heel veel mensen. Dat politici een paar mooie voorbeelden hebben gezien hoe je verder kunt komen.” Behalve lokale politici waren ook de Raad voor Cultuur en Peter Kwint, cultuurwoordvoerder voor de SP in de Tweede Kamer, aanwezig, tot vreugde van Bussink. “Ik denk dat we ons als Achterhoek goed op de kaart hebben gezet, dat zij gewoon zien dat wij er serieus mee bezig zijn.”

Het Popdebat was niet toevallig nu georganiseerd. “Ik denk dat we nu, zeker in verkiezingstijd, noten moeten en kunnen kraken met z’n allen”, zegt Bussink. “Zodat we de al succesvolle popsector met voorbeelden als Junkie XL, Vedran van De Staat en Dries van Typhoon kunnen gebruiken om de volgende muzikanten nog beter op te leiden.” Om zijn verhaal duidelijk te maken trekt Bussink een parallel met de sport. “Je hebt topsport en breedtesport, conservatoriummuzikanten zijn dan de top, maar ook de breedtemuzikanten zijn er gewoon bij gebaat dat zij al een betere band worden. Zoals je met sport verschillende gradaties hebt, heb je dat met muziek ook.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)