Organisatie Special Olympics in laatste fase

Gepubliceerd: 09-02-2018 11:02. Bijgewerkt: 09-02-2018 11:30

De Special Olympics gaat de laatste fase van de organisatie in. Donderdagavond werd in de Spiegeltent in Doetinchem De Graafschap officieel bezegeld als maatschappelijk partner, waardoor de openingslocatie nu ook bevestigd is.


"We koersen aan op twaalfduizend toeschouwers", stelt organisator Henk Bloemers. "En zoals bij echte Olympische Spelen zullen alle deelnemende sporters per provincie een stadion binnenlopen. En De Graafschap heeft het stadion beschikbaar gesteld aan de Special Olympics." Volgens algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp is dat een logisch besluit. "Dat past precies bij de doelen die wij als club stellen", aldus Ostendorp. "Als je dan zo'n mooi initiatief naar de Achterhoek kunt halen, dan is het heel mooi dat de opening op de Vijverberg kan plaatsvinden." De club faciliteert alleen en zal zelf geen financiële bijdrage doen.

Toch komt er wel blauw-wit geld naar de Special Olympics, want van elke bijdrage die het financieerderscollectief Heerenboeren doet aan De Graafschap vloeit een deel door naar het evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie rest enkel nog wat puntjes op de i, voornamelijk qua vervoer en extra sponsoring, maar het openingsfeest kan zo goed als beginnen. "We hebben een tweetal presentatoren, Erben Wennemars en Erik Hulzebosch", vertelt Bloemers over de openingsact. "En we hebben Gerard Joling gepresenteerd, die het hoogtepunt van de avond gaat vormen. In principe mag het van ons wel van start gaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)