Organisatie: 'De mooiste Zwarte Cross ooit'

Gepubliceerd: 25-07-2016 10:07. Bijgewerkt: 26-07-2016 12:08

De organisatie van de Zwarte Cross is tevreden over de afgelopen editie. Meer dan 200.000 personen bezochten dit weekend het festival in Lichtenvoorde.

"Festival heeft op papier alles tegen, toch wederom bezoekersrecord met een uitverkochte twintigste editie", zo laat de organisatie van de Zwarte Cross weten. In totaal trokken 220.000 personen het afgelopen weekend naar Lichtenvoorde voor de Zwarte Cross. Daarmee is het oude bezoekersrecord van 197.450 ruimschoots verbroken. "Dat is opmerkelijk", vindt de organisatie. "Want op papier heeft het festival alles tegen. Gelegen in een krimpregio in een ruraal gebied van Nederland en aangestuurd door een 67-jarige laagopgeleide voormalige interieurverzorgster met licht overgewicht haalt het festival alle mainstreamfestivals rechts in."

De 67-jarige Tante Rikie zelf is ook trots: "Niets is onmogelijk in de Achterhoek!", aldus de festivaldirectrice. De organisatie van de Zwarte Cross laat verder weten dat er nauwelijks noemenswaardige calamiteiten hebben plaatsgevonden. "Alleen maar vrolijke mensen, het festivalterrein lag er weer geweldig bij en de sfeer is geweldig", merkte Tante Rikie. "Wat was het een fantastisch weekend. Zwarte Crossers, I love you!"

Voorverkoop Zwarte Cross 2017 start in november
De organisatie van het festival heeft inmiddels de data voor volgend jaar ook bekend gemaakt. De camping zal in 2017 op 13 juli openen. De daadwerkelijke Zwarte Cross zal vervolgens op 14, 15 en 16 juli plaatsvinden. De inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross starten op 5 november. Een week later start de kaartverkoop voor leden van de Zwarte Cross-fanclub. Op 19 november start de voorverkoop voor iedereen.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)