Oranjesoezen voor ouderen in Silvolde

Gepubliceerd: 27-04-2020 15:04. Bijgewerkt: 27-04-2020 17:39

Met een volgepakte bakfiets gingen zeven vrijwilligers van Stichting de Zonnebloem langs de ouderen in Silvolde om ze een hart onder de riem te steken. In totaal werden er 122 dozen met oranjesoezen rondgebracht, om zo de cliënten een minder-eenzame Koningsdag te bezorgen.


"Wij willen laten zien dat wij onze gasten niet vergeten in deze moeilijke tijd", stelt voorzitter Ada Jansen. De vrijwilligers van De Zonnebloem mogen niet meer op bezoek bij de ouderen, maar ze wilden in het kader van Koningsdag toch wat langs brengen. "Wij hebben normaal elke paar weken een activiteit maar dat kan nu helaas niet. We dachten 'oranjesoezen is wel heel erg lekker voor onze gasten'." De reacties zijn volgens Jansen enkel lovend. Er wordt vooral aangegeven dat de ouderen het fijn vinden dat ze niet vergeten worden. "Dat is echt heel dankbaar om te doen."

De groep was eigenlijk te groot in het kader van de maatregelen. Daarom hebben ze eerst toestemming gevraagd. "Wij waren wel zo alert om naar de gemeente te gaan", stelt de voorzitter. "We hebben netjes de vergunning aangevraagd. De communicatieafdeling heeft ons toestemming gegeven." Desalniettemin hielden ze de gepaste afstand en moesten de ontvangers zelf de Oranjesoezen oppakken en werden ze niet aangegeven.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)