Oranjedames enthousiast over voetbalsfeer

Gepubliceerd: 29-07-2017 22:07. Bijgewerkt: 29-07-2017 23:28

Doetinchem heeft zaterdag afscheid genomen van het EK Vrouwenvoetbal met een wedstrijd van de Oranjedames. Op een volle Vijverberg won Nederland in de kwartfinale met 2-0 van Zweden.

Eerder op de dag liepen duizenden Oranjefans van de fanzone op de IJsselkade naar het stadion. Daar zagen zij dat Zweden iets beter uit de startblokken kwam, maar Nederland na een half uur spelen op voorsprong kwam. Lieke Martens zette met een fraaie vrije trap de 1-0 op het scorebord. Na de rust kreeg Vivianne Miedema een enorme kans op 2-0, maar kopte over het doel van Hedvig Lindahl. Miedema tekende even later alsnog voor de tweede Nederlandse treffer door na een uitgespeelde aanval de bal voor leeg doel binnen te tikken. 

‘’De mensen zitten hier zo dicht op het veld, je wilt heel graag even zwaaien’’, zei verdediger Kika van Es na afloop over de entourage. Met deze wedstrijd is er een einde gekomen aan het WEURO-toernooi in Doetinchem, dat eerder onder meer Belgische en Deense fans mocht verwelkomen. Voor de Oranjedames is het EK nog niet afgelopen: de voetbalsters spelen donderdag in Enschede de halve finale.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)