Oranje Leeuwinnen in actie op de Vijverberg

Gepubliceerd: 24-07-2017 22:07. Bijgewerkt: 25-07-2017 8:04

Oranje heeft zich maandagavond geplaatst voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal in Doetinchem. De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdagavond op tegen de nummer twee van Poule B, mogelijk wordt dat Duitsland.

De Nederlandse voetbalsters wonnen maandagavond met 2-1 van buurland België, maar begonnen zenuwachtig in een sfeervol en uitverkocht stadion in Tilburg. In de 27e minuut brak Sherida Spitse de ban en scoorde de 1-0 uit een strafschop. In de tweede helft maakten de zuiderburen na een flinke blunder van keepster Sari van Veenendaal gelijk (1-1). Topspeelster Lieke Martens wist de 2-1 alsnog op het scorebord te krijgen, waarmee het Nederlands team zich als groepshoofd plaatst voor de kwartfinale.

Op de Vijverberg worden gedurende het Europees Kampioenschap vijf wedstrijden gespeeld, waarvan de kwartfinale de laatste is. Vlak na de loting in november hoopten de organisatoren van Speelstad Doetinchem al op de komst van Oranje in de kwartfinale. Dinsdagavond wordt de tegenstander bekend. De wedstrijd in Doetinchem is al uitverkocht.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)