Optimisme voor start seizoen De Graafschap

Gepubliceerd: 06-08-2019 12:08. Bijgewerkt: 06-08-2019 12:09

De Graafschap leeft hoopvol toe naar de seizoenstart tegen Cambuur Leeuwarden van vrijdagavond. Wedkantoren, spelers, staf, directie, allemaal zien ze de Doetinchemse voetbalclub als de titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie.


“Ik denk dat ze wel gaan promoveren”, vertelt supporter Quinten Rutjes, een van de duizenden optimistische supporters op de open dag van de Doetinchemse voetbalclub. “Als ze hun hoofd erbij houden, strijdkracht laten zien, dan moet het goed komen.” Het optimisme van Quinten is tekenend voor de sfeer rond De Graafschap. Na de pijnlijke degradatie in het tweeluik met Sparta, wordt de ploeg van trainer Mike Snoei door velen aangewezen als dé titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is toch De Graafschap, dat is gewoon een eredivisieclub”, vindt volkszanger en supporter Tinus Hoekstra. “Dat gaan we dit jaar zien. Ze hebben een paar goede aankopen gedaan en ik hoop dat het wat wordt.”

Staf en spelers lieten al weten voor de titel te gaan, een ambitie die de algemeen directeur deelt. “Ik wil niet dat het iets is van ‘hoogmoed komt voor de val’”, aldus Hans Martijn Ostendorp. “Het wordt een zwaar seizoen, maar je moet niet weglopen voor een rol die bij je past. Laat mij dan maar de uitspraak doen dat ik voor het kampioenschap ga, maar als het de tweede plek is, ben ik een heel blij man.” Dit seizoen promoveert ook de nummer twee van de competitie rechtsreeks naar het hoogste niveau. Volkszanger Hoekstra verheugt zich al op een feest aan het einde van het seizoen: “Als ze kampioen worden ben ik erbij, dat is één ding dat zeker is.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)