Optimisme op warme open dag De Graafschap

Gepubliceerd: 07-08-2018 15:08. Bijgewerkt: 07-08-2018 16:18

De Graafschap opende de poorten van stadion De Vijverberg zaterdag voor de traditionele open dag. Hoewel het snikheet was, waren er enkele duizenden handtekeningenjagers en andere enthousiastelingen aanwezig, met hoge verwachtingen.


"Gezelligheid met supporters, staf en spelers, zo wil je het seizoen beginnen", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van de Doetinchemse voetbalclub. "Het had wel een paar graden koeler gemogen, dat scheelt ook wel een aantal mensen, maar degenen die er zijn hebben het goed naar hun zin." Zanger en De Graafschap-supporter Tinus Hoekstra was een van de bezoekers op de Vijverberg. "Het is te warm eigenlijk, vind ik wel", aldus Hoekstra, die hoopt op een mooi seizoen: "Ik weet niet goed wat ik moet verwachten, maar ze hebben ene paar leuke spelers aangekocht. Ik hoop dat we erin blijven."

Ted van de Pavert was blij met zijn hernieuwde kennismaking met de open dag. "Het geeft een heel fijn gevoel om zo terug te zijn", aldus de verdediger terwijl jonge Superboeren streden om zijn handtekening. Ik kreeg veel berichten van mensen die blij zijn dat ik terug kon, dus dat is wel een blijk van waardering." De ambitie van supporters, spelers en bestuur is duidelijk. "De laatste twee jaar in de Eredivisie zijn we gedegradeerd", vertelt Van de Pavert. "We moeten zorgen dat we dit jaar een keer overleven en handhaven."

Het Eredivisieseizoen gaat voor De Graafschap zondag van start met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het duel is, net als vorig seizoen, uiteraard live te volgen op Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)