Oppositie wil De Hoevert langer open houden

Gepubliceerd: 12-06-2020 9:06.

De oppositiepartijen in Montferland riepen donderdagavond in een motie op om de sluitingsdatum van zwembad De Hoevert in Didam aan te passen. Volgens Rob Mos, die de motie indiende, hebben zich drie geïnteresseerde partijen aangediend die gezamenlijk willen onderzoeken of zij kunnen komen tot een haalbaar plan tot behoud van het zwembad.

Op dit moment ligt er nog een raadsbesluit waarin is opgenomen dat het zwembad per 31 december 2020 moet sluiten. De oppositiepartijen Mos, PvdA en Lijst Groot Montferland willen deze sluitingsdatum opschorten, zodat de drie partijen voldoende de tijd krijgen om hun plannen verder uit te werken. “Dit is een prachtig voorbeeld van een initiatief vanuit de samenleving”, geeft Mos aan, die de partijen niet bij naam noemt. “Geef deze partijen de tijd om het scenario uit te werken. Deze kans moeten we niet laten lopen."

De coalitiepartijen voelden niks voor de motie, mede omdat er later deze maand nog uitgebreid over de toekomst van het zwembad wordt gesproken en de stukken nog niet compleet zijn. “Het kan best zijn dat deze motie over een paar weken wel raadsbreed gesteund wordt, maar voor nu komt hij te vroeg”, verklaarde Jan van Halteren van Lokaal Belang Montferland. Dat geeft ook Ap Dieker van het CDA te kennen. “Laat de geïnteresseerde partijen hier onderling eerst met een borrel over praten. Als ze dan met een plan bij de gemeente aankloppen, horen we van de wethouder wel of het kans van slagen heeft."

'Houdt het proces transparant'
De VVD vindt ook dat de drie geïnteresseerde partijen eerst zonder tussenkomst van de gemeente elkaar kunnen opzoeken. “Dat houdt het proces transparant”, zegt Maik Steenkamp. “Met het oprekken van de sluitingstermijn komen we er niet.” Ook volgens D66 heeft dat geen enkele zin. “Wij gunnen de gebruikers van De Hoevert op korte termijn de duidelijkheid”, aldus Freddy van Dijken.

Protestborden
Gebruikers van De Hoevert plaatsten eerder deze maand nog protestborden bij het zwembad om de sluiting te voorkomen. “Op deze manier willen wij toch van ons laten horen”, gaf Arthur Klerk van de Watervrienden aan over de actie. De zwemvereniging vecht al zes jaar tegen de bezuinigingen en de sluiting van het bad. "Wij blijven actie voeren, want dit laten we niet zomaar gebeuren", zegt Klerk.

Op 25 juni praat de gemeenteraad van Montferland verder over de toekomst van het bad in Didam.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)