Opmars van elektrisch rijden in motorsport

Gepubliceerd: 29-04-2019 12:04. Bijgewerkt: 29-04-2019 12:20

Elektrisch rijden is bezig aan een opmars in de motorsport en staat op de TrialGP in Zelhem voor het eerst als aparte wedstrijd op de agenda. Motorrijders zijn nog niet daverend enthousiast, maar de organisatie in Zelhem ziet het als een onomkeerbaar proces.


“Het hoeft voor ons niet perse, maar omdat het op ons pad komt moeten we eraan wennen”, aldus Dick Bulten, die namens de Zelhemse motorvereniging ZAMC betrokken is bij de organisatie van de internationale trialwedstrijden op 22 en 23 juni. Hoewel de Nederlandse KNMV nog geen aparte klasse organiseert, gebeurt dat op de TrialGP wel. Volgens Bulten zal de elektrische tak alleen maar verder groeien: “Over tien jaar is het ingeburgerd en is het een vast onderdeel. Dan kijkt er niemand meer vanop.”

Ondanks de opmars, zijn coureurs nog niet enthousiast. “Ik vind het helemaal niks”, aldus de Nederlands Kampioen Randy Kerstjens. “Het zoeft een beetje, het maakt geen herrie. Ondanks dat het misschien prima werkt, geeft het niet dezelfde beleving.” Dave Hanraths sluit zich daarbij aan: “Ik rij veel liever op een benzinemotor”, aldus de rijder. “Er moet voor mij wel geluid en rook uitkomen. Je hebt ook geen koppeling op de hand. Dat vermogen mis je wel heel erg.”

Goede tijden voor importeurs
Omdat steeds meer crossterreinen volgens Bulten benzinemotoren weren, ontstaat er een gat voor importeurs van elektrische motoren. “Dat biedt zeker voordelen voor ons”, aldus René Satink van Kuberg Benelux. “Voor de toekomst zit dat wel goed.” Bulten sluit aan: “We kunnen wel eigenwijs proberen het tegen te houden, maar de eerste windmolens was ook niemand voor. Het elektrisch motorrijden wordt gemeengoed.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)