Opluchting en onzekerheid bij sportschool

Gepubliceerd: 04-08-2020 15:08. Bijgewerkt: 05-08-2020 11:25

Sportscholen en sporters zijn opgelucht dat ze, met inachtneming van de nodige maatregelen, weer actief kunnen zijn. Tijdens de eerste piek van coronabesmettingen moest onder meer de deur van Peak Fit in Silvolde noodgedwongen sluiten, waardoor het zoeken was voor de eigenaar, maar ook voor de gebruikers.


“Of je nou wil of niet, je raakt toch in een negatieve spiraal”, zegt Bernice Sangers, fanatiek bodyfitnesster die de sportschool als locatie gebruikt voor trainingen met haar bedrijf Bodify, over de periode tot 1 juli. “De hele sportwereld mocht als laatste weer in actie komen, dus we zijn blij dat we weer wat mogen doen.” Zelf bleef ze fit door onder meer thuis te trainen en te mountainbiken. Sportschool Peak Fit gebruikte de tijd om te vernieuwen, met onder meer de introductie van een app en het ‘coronaproof’ maken van het gebouw: “Ik merk wel dat sommige klanten er last van hebben”, zegt mede-eigenaar Yamir van Werven over mogelijke corona-angst. “Dat ze kijken of mensen anderhalve meter afstand houden. Mensen zijn er wel een beetje bang voor.”

Inmiddels kan Bernice zelf weer de sportschool in om te sporten, maar ook om voor klanten activiteiten te organiseren. Zo kwamen zes dames af op haar workshop squatten. “Het fysieke contact vind ik veel leuker”, zegt de trainer. Met een gevoel van onzekerheid houden sporters en sportschoolhouders de berichtgeving over het coronavirus in de gaten. Ze pleiten voor regionale maatregelen mocht het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland stijgen. “Wij hopen dat het nog meer versoepeld wordt”, zegt mede-eigenaar Tim van Werven van Peak Fit. “En dat er in de toekomst per regio wordt gekeken, zodat wij wat meer vrijheden krijgen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)