Openluchttheater brengt muziek in Oost Gelre

Gepubliceerd: 11-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 11-08-2020 16:26

Er klinkt weer livemuziek in Oost Gelre nu de gemeente een tijdelijke vergunning heeft verleend voor een pop-up openluchttheater in Lichtenvoorde. Twee maanden lang bundelen de mensen achter de Timp en werknemers uit de evenementenbranche hun krachten om bezoekers een afgeslankte festivalprogrammering te bieden.


“We hebben geprobeerd om een zo divers mogelijke programmering neer te zetten voor jong en oud”, laat organisator Nienke Penterman weten. “Van muziek, tot cabaret en kindervoorstellingen. Volgens mij zit er voor iedereen wat bij.” Er is daarbij nadrukkelijk rekening gehouden met de coronamaatregelen. “We hebben zelf tafeltjes ontworpen waar mensen op anderhalve meter afstand van elkaar af kunnen zitten", legt Penterman uit. "We hebben alles perfect uitgemeten.” Zo zijn de looppaden ook ruim en hoeven mensen niet naar de bar te lopen voor hun drankjes: “We hebben over alles nagedacht.”

Onder andere Remko Keizer en Hendrik Jan Bökkers stonden al op de planken van het theater voor een akoestisch optreden. Zij waren zeer te spreken over de setting. “Mooie entourage en supermooi aangekleed”, vindt Keizer. “Je waant je echt op een festivalletje.” Dat beaamt Bökkers: “Mooie setting en erg gezellig.” Dat wordt volgens Penterman ook zo ervaren door het publiek, dat in deze coronatijd snakte naar vermaak: “Mensen waren ook heel blij dat er weer wat gebeurde in de buurt. Mensen konden amper stil blijven zitten. Iedereen blij, band blij, wij blij, supermooi.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)