Openluchttheater brengt miniconcerten

Gepubliceerd: 15-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 15-04-2020 14:56

Het openluchttheater in Eibergen organiseert tijdens de coronacrisis miniconcerten op en rond het leegstaande podium. Hoewel optredens de komende tijd geen doorgang vinden, wil de organisatie met 'Buitengewoon Podium' donateurs toch tegemoet komen.


"Nederland zit op slot en wij dus ook", verelt Ralph Schouten namens het Openluchttheater Eibergen. "De meeste artiesten doen thuis wel iets en het leek ons leuk zo’n concert in de huiskamer hierheen te verplaatsen. Leuk voor de donateurs, leuk voor de artiesten." Zijn inschatting blijkt een juiste; muzikanten werken graag mee. Schouten probeert om de andere dag een ander mini-optreden op de website, Facebookpagina en Vimeokanaal van het openluchttheater te plaatsen.

Gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde is een van de artiesten die op verzoek van Schouten een concert geeft. "Ik vind het top dat Ralph dit organiseert en 'Here Comes The Sun' is een nummer dat goed past bij zoiets positiefs", zegt Hillen, die al zijn optredens zag worden afgelast. "Heel jammer. Hopelijk gaan die in juni wel door. Via een speciale regeling kan ik nog wel financiële compensatie krijgen voor de optredens die niet kunnen doorgaan."

'Mag ook een kind zijn'
Tot nu toe heeft het openluchttheater muzikanten uit onder meer Nijmegen, Lochem en Vorden mogen ontvangen. "Maar het hoeft geen artiest te zijn", zegt Schouten. "Het mag ook een kind zijn dat een liedje voor de juf wil zingen. De meesten doen sing-a-song, maar we hebben ook een dichteres gehad. En we krijgen nog een jazz-zangers en een goochelaar die iets met anderhalf meter touw gaat doen."

Openluchttheater wordt geraakt
In hoeverre het Openluchttheater Eibergen wordt geraakt door de coronacrisis is nog niet duidelijk. "We houden rekening met alle scenario’s en wachten de maatregelen even af", zegt Schouten. "We proberen optredens die niet doorgaan te verschuiven naar september of volgend jaar. Gelukkig werken we met vrijwilligers en maken we geen kosten." Voorlopig moeten liefhebbers het doen met de opgenomen concerten. "Je wilt de donateurs en vaste bezoekers toch iets voorschotelen", verklaart Schouten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)