Open dag op Sportpark Zuid goed bezocht

Gepubliceerd: 22-04-2018 18:04. Bijgewerkt: 23-04-2018 9:03

De open dag op Sportpark Zuid in Doetinchem is zondagmiddag druk bezocht. Negen van de op het park gevestigde verenigingen zetten hun deuren open voor het publiek.

"Er zijn mogelijkheden om te hockeyen, bij de tennis wordt wat gedaan, bij het roeien worden mensen meegenomen de boot in, bij de hengelsportvereniging is het mogelijk om te gaan vissen", somt Manon Zwakenberg van Sportservice Doetinchem de verenigingen op die meededen aan de open dag. "Dan hebben we nog de pétanque-club die gelijk een introductietoernooi hebben georganiseerd voor de leden. Dan hebben we nog voetbal, korfbal, skeeleren en als laatste ook nog het bikepark waar een stukje freeriden beoefend kan worden." Dat zijn niet alle verenigingen die op het park zitten. "Er zitten wel meer verenigingen op het sportpark, maar niet iedereen was in de gelegenheid om deel te nemen aan de open dag."

Het waren vooral ouders met kinderen die langskwamen op het sportpark dat tussen de Liemersweg en de Oude IJssel ligt. "Je ziet toch wel veel gezinnen die de weg naar het sportpark weten te vinden en ik ben net bij alle verenigingen geweest en je ziet dat het lekker doorloopt." De verenigingen kozen er in overleg voor om de open dag met meerdere clubs tegelijk te organiseren. "Het is op initiatief van de verenigingen. Zij zitten regelmatig met elkaar samen en willen vooral kijken hoe zij gezamenlijk krachten kunnen bundelen, zodat mensen ook echt een dagje uit kunnen op het sportpark en verschillende sporten kunnen bezoeken. Sportservice Doetinchem speelde een faciliterende rol in de organisatie. "Als Sportservice ondersteunen we vooral in de communicatie."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)