Opbouw voor Zwarte Cross 2018 begonnen

Gepubliceerd: 22-06-2018 12:06. Bijgewerkt: 22-06-2018 12:53

Het eerste paaltje voor de opbouw van de Zwarte Cross 2018 is vrijdagochtend geslagen. De aankomende drie weken worden de weilanden aan de Eikendijk in Lichtenvoorde omgetoverd in het decor van het grootste festival van Nederland.


"We hebben net een paar buitjes regen gehad maar dat mag de pret niet drukken", vertelt hoofd opbouw Jeroen Brummelman met een grote glimlach. "Een goed regenpak aan en dan kunnen we rustig doorwerken." En dat er doorgewerkt moet worden, daar is niets teveel aan gezegd. Ook dit jaar voert de organisatie weer de nodige veranderingen door, die in korte tijd gerealiseerd moeten worden. "Het Walhalla, dat eerder onder aan de camping stond, hebben we een ander plekje gegeven om meer ruimte te geven aan de Dansvloer, die van de Engelse schans is verplaatst", aldus Brummelman. "En natuurlijk onze nieuwe hiphopweide, de Naoberhood, waar onder andere Extince gaat optreden."

Tevens worden er enkele aanpassingen aan het hoofdpodium gemaakt. "Hij wordt iets groter en iets meer ruimte backstage", legt de organisator uit. "Dat heeft te maken met Volbeat die komt optreden. Het is een vrij grote band, en ze hebben een heleboel vrachtwagens met materiaal dat ze aanleveren. Vandaar dat ze iets meer ruimte nodig hebben, om de vrachtwagens kwijt te kunnen." De Feestfabriek heeft ook iets nieuws voor haar campinggasten in petto. "We hebben voor het eerst het vogelschieten op de camping", aldus Brummelman. "Naar oud Achterhoeks gebruik. Degene die uiteindelijk de vogel er af schiet, mag zich een dag lang schutterskoning(in) van de Zwarte Cross noemen, en krijgt natuurlijk een dikke knuffel van Tante Rikie."

De Zwarte Cross vindt dit jaar plaats op 12, 13, 14 en 15 juli. Bekijk hier alle video's van de Zwarte Cross 2017.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)