Opbouw voor Zwarte Cross 2016 begonnen

Gepubliceerd: 04-07-2016 15:07. Bijgewerkt: 04-07-2016 15:14

Met het zonnetje boven de nog lege Lichtenvoordse velden is maandagochtend het eerste paaltje voor de Zwarte Cross in de grond geslagen. Daarmee is de opbouw een kleine drie weken voor het festival officieel begonnen.


"Het zonnetje is beeldig aanwezig, dit is ontzettend mooi opbouwweer", aldus André Nijman van de Feestfabriek. "We beginnen altijd eerst met piketjes zetten (paaltjes, red.), de rijplaten worden nu gelegd, de eerste tenten worden nu al gezet bij onze productiekant. We bouwen op zoals we de laatste jaren gewend zijn." De organisatie is ondertussen goed bekend met het terrein, maar dit jaar wordt er weer een kleine wijziging toegepast. Het hoofdpodium wordt een kwartslag gedraaid.

"Nu gaat het geluid over het festivalterrein heen", aldus Nijman. Het heeft volgens hem niet alleen met het geluid te maken. "De mensen die vorig jaar aan kwamen lopen liepen meteen rechtsaf. Daar leek het heel erg druk, maar links stond minder volk. Nu komen ze recht aanlopen, dus kunnen ze zich mooi verspreiden." Dat is voor de organisatie geen ingrijpende aanpassing. "Onze eigen productiekantoor is nu meer backstage verplaatst. Maar dat is vooral voor ons eigen belang en niet voor het publiek."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)