Opbouw Mañana Mañana op nieuwe locatie

Gepubliceerd: 07-06-2017 10:06. Bijgewerkt: 07-06-2017 11:07

De Feestfabriek is dinsdagochtend gestart met de opbouw van Mañana Mañana op het terrein van Kasteel Vorden. Aangezien het festival voor het eerst gehouden op deze locatie wordt gehouden, is het voor de bouwers even puzzelen hoe alles moet komen te staan.


"Het veld is nu nog leeg", aldus coördinator Jeroen Brummelman. "Zo langzamerhand komen alle leveranciers deze kant op met hun spullen. Het is een behoorlijk klus om alles op tijd op de plaats te krijgen en te zorgen dat we alles in gereedheid hebben om de bezoekers te kunnen ontvangen volgende week." Een nieuw terrein betekent een nieuwe ontdekkingsreis voor Brummelman en zijn team. "Het biedt een paar extra uitdagingen. Alles is nieuw, alles is nog niet eerder op tekening gezet, dus je komt toch wel wat dingetjes tegen." Hij denkt dan aan hekken of bomen die niet goed op de tekening stonden. Volgens hem levert dat echter geen problemen op. "Wij denken alleen in uitdagingen en hebben bijna overal wel een oplossing voor."

De omgeving van Kasteel Vorden biedt voor de organisatie naast uitdagingen ook nieuwe mogelijkheden. De indeling in Hummelo, tot dit jaar de plek waar Mañana Mañana werd gehouden, stond elk jaar grotendeels vast. Dat is nu in Vorden nog anders. "Je hebt nieuwe plekken", vertelt Brummelman enthousiast. "Je kunt alles anders indelen, naar je eigen inzichten. Natuurlijk heeft het ook een aantal beperkingen. Je zit met een aantal waterpartijen en andere dingen, maar in principe kun je het terrein indelen zoals je het zelf wilt." Zoals elk jaar speelt ook het weer een grote invloed op de opbouw. Toch heeft Brummelman liever zon op het festival en regen tijdens de voorbereiding dan andersom. "We hebben allemaal een regenpak en we zijn niet van suiker, dus het komt prima voor elkaar. Wij werken wel door."

Mañana Mañana wordt gehouden op 15, 16, 17 en 18 juni. Kijk hier voor een terugblik op de editie van vorig jaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)