Opa en kleinzoon verrassen bewoners

Gepubliceerd: 07-06-2021 17:06. Bijgewerkt: 07-06-2021 17:33

Bewoners van verpleeghuis Gertrudis in ’s-Heerenberg werden zondag verrast door een optreden van het Barghse Trompetten Trio. Roberto Firing, opa Bennie Mennings en kleinzoon Nick toverden met hun instrumenten een lach op de gezichten van de bewoners.


“We vinden het mooi om dit te doen in deze coronatijd”, vertelt Bennie Mennings. “We zijn als trio nu pas drie maanden aan het optreden. Dit is ons vijfde optreden en dat doen we met heel veel plezier.” Zijn kleinzoon, Nick, laat weten dat hij al een lange tijd les krijgt van zijn opa. “Ik ben al lang bezig met mijn opa en Roberto heeft les gehad bij mijn opa. We kwamen toen op het idee om een keer een serenade te brengen in Kilder. En vanuit daar zijn we eigenlijk doorgegaan."

Dat opa Bennie en kleinzoon Nick samen trompet kunnen spelen, is voor beiden erg bijzonder. “Ik ben heel trots op mijn kleinzoon", zegt Bennie. "Ik heb hem les gegeven en dat hij nu al zo ver daarmee is, dat vind ik schitterend. Hij speelt een aardig mooi deuntje. Als opa mag ik daar echt trots op zijn." Ook Nick laat weten dat hij het erg fijn vindt om met zijn opa samen te spelen. "Mijn opa geeft ook aanwijzingen en tips tussendoor, wat er goed gaat maar ook wat ik beter kan doen."

Dj Angelo en Sylvia
Naast het Barghse trompetten trio, geven ook dj Angelo en Zangeres Sylvia optredens om de bewoners een fijne middag te bezorgen. Bewoner Willemien Geerligs weten dat ze het een leuke middag vond: "Ik vond het prachtig, kort maar krachtig. Ik vond het heel jammer dat het maar zo kort was. Het was vreselijk gezellig en de mensen deden allemaal leuk mee!"

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)