Oost Gelre streept vijftal klimaatprojecten af

Gepubliceerd: 09-10-2018 16:10. Bijgewerkt: 09-10-2018 16:34

Met het oog op de klimaatverandering is Oost Gelre deze zomer gestart met de pilot Klimaat Klaor. Hoewel de eerste vijf projecten, waaronder het beschilderen van een fietstunnel en de aanleg van retentiegebieden rondom Lichtenvoorde, inmiddels zijn afgerond, staat de deur wagenwijd open voor nieuwe initiatieven.


“We dagen mensen in het gebied Lichtenvoorde, Vragender en Lievelde uit om zelf met mooie initiatieven te komen die bijdragen aan een klimaatvriendelijk gebied”, aldus gebiedsmakelaar Richard Trenning, die namens de gemeente Oost Gelre nauw is betrokken bij het project. Naast eerder genoemde projecten zijn ook ideeën als het afkoppelen van regenpijpen en de aanleg van een wadi gehonoreerd. Inmiddels is de voorbereiding voor een tiental andere projecten van start gegaan. Het gaat daarbij volgens Trenning onder meer om de aanleg van voedselbossen, het ontstenen en vergroenen van schoolpleinen en het klimaatvriendelijk inrichten van andere terreinen.

Hoewel inmiddels initiatieven spelen bij zowel scholen, bedrijven, grondeigenaren en burgers, benadrukt Trenning dat nieuwe ideeën altijd welkom zijn: “Dat kan heel groot zijn, dat kan heel klein zijn”, aldus de gebiedsmakelaar. “Een tegel eruit en een plantje doet al iets met het vasthouden van water, maar je kan ook aan grotere agrarische projecten denken. Afhankelijk van de initiatieven die worden ingediend kijken mensen mee. Op die manier helpen we mensen in het zadel om een mooi project uit te laten voeren.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)