Oost Gelre huldigt BMX'er Jelle van Gorkom

Gepubliceerd: 26-08-2016 20:08. Bijgewerkt: 26-08-2016 21:30

Lichtenvoorde liep vrijdagavond massaal uit voor de huldiging van Jelle van Gorkom. De uit Lichtenvoorde afkomstige BMX'er, die zilver won op de Olympische Spelen in Rio, kreeg op een bomvolle markt van loco-burgemeester Marieke Frank een gemeentelijke onderscheiding opgespeld.


"Heel gaaf en ik ben heel erg dankbaar dat al die mensen zijn gekomen", aldus een glunderende Van Gorkom. "Ik voelde wel een klein beetje dat er speciale dingen gingen gebeuren, maar je weet natuurlijk niet wat. En je weet niet wat de jongens (zijn vrienden, red.) en de mensen van de gemeente allemaal hebben voorbereid. En dan komt je hier en dan is het wel meer dan een warm onthaal." Tien van zijn vrienden droegen de sporter in de draagstoel van Tante Rikie al feestend over de markt, waar hij door iedereen werd toegejuicht en toegezongen.

De gemeentelijke onderscheiding was ook een verrassing voor Van Gorkom. "Dat is heel bijzonder. Ik ben in deze gemeente opgegroeid natuurlijk en heb hier mijn hele jeugd doorbracht. En om zoveel kids hier te zien, ik kan me zelf nog heel goed inbeelden dat ik een van die kleine jongens was die ertussen liep. Niet zozeer bij een huldiging, maar op dat moment heb je daar helemaal geen idee van. Het is dan wel heel bijzonder dat je zoiets krijgt." Van Gorkom gaat zich begin september oriënteren op zijn toekomst en of hij voor de Spelen in Tokio gaat. "Ik probeer eerst hiervan te genieten, dan kijken we langzaam volgende week weer verder."

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)