Onzekerheid voor Doetinchemse coffeeshop

Gepubliceerd: 26-04-2019 9:04. Bijgewerkt: 26-04-2019 9:47

Op basis van een uitspraak van de Raad van State in 2016 moet Doetinchem met een nieuwe aanbesteding voor een coffeeshop komen, zodat 'iedereen' de kans krijgt om in de gemeente een coffeeshop te beginnen. Daardoor is het allerminst zeker of Diamond per 1 september een vergunning heeft voor de coffeeshop.

In het voordeel van Diamond spreekt dat de eigenaar over een pand beschikt en in goede harmonie met de buurt functioneert. Een eventuele opvolger moet eerst een geschikt pand vinden en geen tegenstand van de buurt ondervinden. Er zouden 20 tot 30 gegadigden zijn die de vergunning over zouden willen nemen. Uiteindelijk wordt via loting beslist wie er voor de vergunning in aanmerking komt. Doetinchem begint een aanbesteding omdat het een zogenaamde 'schaarse vergunning' betreft. "Dat geldt bijvoorbeeld ook voor seksinrichtingen", aldus burgemeester Mark Boumans donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De burgemeester liet gaf aan dat er in Doetinchem minimaal één coffeeshop open moet blijven, waar er ruimte is voor twee. De gemeente heeft coffeeshop 't Rotterdammertje gesloten na een conflict met de eigenaar dat nog bij de rechter van Raad van State uitgevochten wordt. In het uiterste geval zou Diamond op 1 september nog een half jaar of een jaar door kunnen gaan. "Dan blijft Diamond open zonder dat het vergund is", aldus de burgemeester.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)