Onzekerheid nekt doorgaan Zwarte Cross

Gepubliceerd: 16-06-2021 17:06. Bijgewerkt: 16-06-2021 17:43

De Feestfabriek besloot woensdag een definitieve streep te zetten door de Zwarte Cross in 2021. Volgens de organisatoren is de beslissing met 'onmeundig veel pijn in de pens en het hart genomen', maar was de onzekerheid op diverse gebieden te groot.


"Zoals de vergunning die we zouden moeten verkrijgen vanuit de veiligheidsregio en de gemeente", legt directeur Ronnie Degen van De Feestfabriek uit. "Die waarschijnlijk vol staat met allerlei voorwaarden, maatregelen en acties tegen het coronavirus die we zouden moeten nemen. De voorbereidingstijd neemt ook steeds verder af. Dan wordt het steeds lastiger om te zeggen wat we wel en niet mogen." Ook zou het de leveranciers volgens Degen niet lukken om genoeg personeel, zoals beveiligers, beschikbaar te maken voor het evenement. Na overleg met alle betrokken partijen werd volgens Degen duidelijk dat een alternatief, kleinschalig feest wel kon worden georganiseerd: "Daar is de Mega Immuun Party uit voort gekomen. In hetzelfde weekend als dat de Zwarte Cross gepland stond, van 24 tot en met 26 september, gaan we een driedaags festival organiseren. Maar wel zonder camping. Dat scheelt weer een hele hoop maatregelen. Dan hopen we 20.000 bezoekers per dag te mogen verwelkomen."

De Mega Immuun Party vindt plaats op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond en zondagmiddag waarbij bezoekers in de mega tent en undercovertent kunnen genieten van diverse optreden. Iedere dag zal ook een net iets anders thema hebben volgens Degen: "Vrijdagavond is er feestmuziek en rock. Op zaterdag wordt iedereen de hele dag vermaakt en op zondag gaan we meer naar een koffieconcert-achtig concept." Mañana Mañana, het kleine zusje van de Zwarte Cross, staat nog wel altijd op de planning. De hoop bij Degen is dat het festival, dat gepland staat van 12 tot en met 15 augustus in Laren, wel door kan gaan: "Dat is ook vele malen kleiner dan de Zwarte Cross, dus daar richten we dit jaar nog wel onze pijlen op."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)