Onvrede bij De Graafschap over maatregelen

Gepubliceerd: 29-09-2020 10:09. Bijgewerkt: 29-09-2020 10:33

De komende drie weken mogen geen supporters bij sportwedstrijden aanwezig zijn, met name om het aantal reisbewegingen te verminderen. De nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen zijn een hard gelag voor De Graafschap.

“Het was wel even een klap”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp over het kabinetsbesluit. “Zeker in het licht van alle maatregelen die zijn genomen.” De Graafschap ontving complimenten voor de manier waarop met mondkapjes en afstand houden mensen welkom waren in het stadion. De algemeen directeur houdt dan ook een wrange smaak over de aan de maatregelen: “Als pretparken en markten wel open blijven, dan is het heel gek om specifiek sport eruit te halen. We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid om het virus terug te dringen, maar nu wordt het wel heel eenzijdig aan de sportsector gelinkt. Daar heb ik onvrede over.”

Ostendorp ging eerder al in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalclub. Alleen het testen van de eerste selectie kost dit jaar tussen de vijftig- en zestigduizend euro, terwijl ook de kaartverkoop en horeca-inkomsten fors minder zijn. Voor dit seizoen maakt de algemeen directeur zich qua financiën geen zorgen. Wel over volgend jaar, als de publieke belangstelling mogelijk afneemt indien de maatregelen nog altijd van kracht zijn.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)