Only Friends gaat van start in de Achterhoek

Gepubliceerd: 19-09-2017 15:09. Bijgewerkt: 19-09-2017 15:28

Jongeren met een verstandelijke beperking kunnen op zaterdag 14 oktober in Doetinchem kennis maken met meerdere sporten. Sportclub Only Friends gaat, na Utrecht en Amsterdam, ook van start in de Achterhoek.

"Voor kinderen met een beperking is er niet echt een passend sportaanbod", vertelt Ton Seegers, initiatiefnemer van de Achterhoekse tak van Only Friends. "In deze regio zitten in potentie een aantal honderden kinderen met een beperking. Zij hebben het recht om zich te ontwikkelen en ergens bij te horen." Op zaterdag 14 oktober kunnen kinderen in de gymzaal van Prakticon in Doetinchem drie uur lang kennis maken met sporten als judo, boksen en badminton: "Ook zal Edwin Vreeman ons helpen met handboog-les", aldus Seegers. "In beginsel laten we ze zo veel mogelijk kennis maken met verschillende sporten."

De initiatiefnemer hoopt vervolgens een groep bij elkaar te krijgen om verder te gaan. "Het liefst bedien ik een paar honderd kinderen, maar ik ben al blij als ik er drie heb", aldus de initiatiefnemer. "Het gaat niet om aantallen, het gaat erom dat kinderen ergens terecht kunnen." De start van Only Friends valt samen met de voorbereiding van de Achterhoek op de organisatie van de Special Olympics. Seegers sluit een mogelijke samenwerking niet uit. "De lijnen liggen er, en uiteraard willen we daar graag bij aansluiten, maar het is waarschijnlijk nog te vroeg om met een team mee te doen."

Foto: Only Friends

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)