Onderzoek spoorverbetering in Achterhoek

Gepubliceerd: 13-02-2018 16:02. Bijgewerkt: 13-02-2018 16:25

Gelderland voert samen met Regio Achterhoek en vervoerders onderzoek uit naar verbetering van het spoor in de Achterhoek. In totaal is bijna dertig miljoen euro gereserveerd voor het dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem.

"We willen het spoor sneller en schoner maken", zo laat gedeputeerde Conny Bieze weten. "Hiervoor doen we onderzoek naar de mogelijkheden voor het versnellen van de lijn met een sneltrein in de spits en het vergroenen van de lijn door elektrificatie." De Provinciale Staten hebben een bedrag van 25 tot 30 miljoen euro gereserveerd voor een verdubbeling van het spoor tussen Didam en Doetinchem. Eerder gaf Gelderland aan een verdubbeling tot Wehl afdoende te vinden en dat een verdubbeling tot Didam nauwelijks effect zou sorteren.

Naast bovengenoemde punten, wordt ook onderzoek gedaan naar de kosten en baten van een vrije spoorkruising in Arnhem-Oost en de haalbaarheid van een spoortunnel onder de Europaweg in Doetinchem. Het onderzoek moet in het najaar van 2018 worden afgerond.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)