Onderzoek samenwerking voetbalclubs Ulft

Gepubliceerd: 04-05-2021 20:05. Bijgewerkt: 04-05-2021 20:16

De Ulftse voetbalverenigingen SDOUC en Ulftse Boys gaan een verkenningsonderzoek naar verdergaande samenwerking uitvoeren om te kijken of en op welke vlakken beide verenigingen elkaar kunnen versterken. Het onderzoek is ingericht om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst mensen in Ulft kunnen blijven voetballen en focust zich daarom op verschillende facetten.


"Waar staan de verenigingen op dit moment voor, hoe ziet de toekomst eruit en welke stappen kunnen we zetten om ervoor te zorgen dat mensen kunnen blijven voetballen op het niveau dat ze willen?", aldus voorzitter Frans Stieber van SDOUC. "Dat willen we verkennen. Op welke manier dat het beste kan in de samenwerking tussen SDOUC en Ulftse Boys." Volgens voorzitter Linda Migchelbrink van Ulftse Boys zal het onderzoek niet als een verrassing zijn gekomen voor de leden van beide clubs: "We werken al een aantal jaar samen op het gebied van de jeugd. Ze hebben waarschijnlijk wel aan zien komen dat de samenwerking ook op een ander niveau wordt opgezocht."

Volgens Stieber zijn er globaal gezien drie mogelijke uitkomsten van het onderzoek: "Er kan blijken dat de toekomst er voor beide verenigingen goed uitziet en dat ze er ook voor kiezen om zelfstandig door te gaan. Het kan zijn dat we zeggen dat we de samenwerking op het gebied van jeugd gaan uitbreiden. Het kan zelfs zo zijn dat er uit het onderzoek komt dat beide verenigingen beter samen kunnen gaan."

Acht werkgroepen
Op dit moment beschikken beide verenigingen over hun eigen complex en hebben ieder ruim 500 leden. Het onderzoek gebeurt in acht verschillende werkgroepen, zoals bijvoorbeeld voetbaltechnische zaken en financiën. "Zij gaan de komende maanden diverse onderzoeksvragen uitdiepen", aldus Migchelbrink. "Hun advies willen we graag medio november ontvangen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)