Onderzoek naar inclusiviteit Bronckhorst

Gepubliceerd: 15-11-2019 14:11. Bijgewerkt: 15-11-2019 14:29

Bronckhorst gaat via onafhankelijk adviesbureau Moventem onderzoeken of iedereen in de gemeente mee kan doen in de samenleving. De gemeente roept mensen met een beperking en hun naasten op om mee te werken aan het onderzoek naar inclusie.

Moventem onderzoekt mogelijke belemmeringen die inwoners ervaren in de samenleving. Door middel van interviews wordt onder meer gevraagd naar de toegankelijkheid van gebouwen, naar de ervaringen over acceptatie en buitensluiting. Met dit onderzoek wil Bronckhorst een stap zetten om een inclusieve gemeente te zijn. Dit wil zeggen dat mensen met een beperking dezelfde dingen kunnen doen als mensen zonder beperkingen, waaronder het volgen van onderwijs, werken en sporten. Ook betekent een inclusieve samenleving dat iedereen geaccepteerd wordt en niemand wordt buitengesloten.

De resultaten die uit het onderzoek komen, worden gebruikt voor een uitvoeringsplan van Bronckhorst waarin activiteiten komen te staan die iedereen mee kunnen laten doen in de gemeente. Het plan moet mede aansluiten bij het VN verdrag handicap en het verdrag voor de rechten van personen met een beperking. Inwoners kunnen zich aanmelden tot 27 november. Het onderzoek is geheel anoniem.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)