Ondernemers willen aquapark in Winterswijk

Gepubliceerd: 22-03-2017 13:03. Bijgewerkt: 23-03-2017 12:28

Drie ondernemers uit Winterswijk willen een aquapark en beachclub realiseren bij recreatiepark ’t Hilgelo in hun woonplaats. De initiatiefnemers willen het project financieren door middel van crowdfunding.

‘’Het gaat niet zo goed met het 38 hectare grote recreatiegebied. Kwamen er tijdens hete zomers in het verleden jaarlijks vele bezoekers naar de voormalige zandwinning, nu valt het bezoekersaantal meestal veel lager uit’’, stellen initiatiefnemers Jeroen Schreurs, Wouter beijers en Jimmy Beijers. ‘’Belangrijke reden hiervoor is dat het recreatieaanbod op ‘t Hilgelo niet meer overeenkomt met de wens van de moderne consument. Het terrein moet meebewegen met de laatste trends.’’

De ondernemers hebben dan ook het plan opgevat om een aquapark te realiseren met onder meer elektrische surfboards en een beachclub. Het kostenplaatje omvat zo’n 100.000 euro en moet worden gefinancierd door middel van crowdfunding via het regionale platform Kapitaal Lokaal uit Groenlo. De gemeente Winterswijk laat weten niet negatief tegenover de plannen te staan en heeft ook al een vergunningsaanvraag in behandeling. Eigenaar van het terrein, Leisurelands, steunt het plan en wil graag nieuwe activiteiten toevoegen aan het recreatiepark.

Foto: Kapitaal Lokaal


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)