Ondernemers openen teststraat in Zelhem

Gepubliceerd: 01-11-2020 15:11. Bijgewerkt: 01-11-2020 15:35

Ondernemers in Zelhem gaan onder de naam ‘COVID19 Achterhoek’ een nieuwe snelteststraat openen in hun woonplaats. Werkgevers kunnen hier hun werknemers laten testen op corona als zij klachten hebben.

“De situatie rondom COVID19 leert ons dat samenwerken aan het voorkomen van een verdere verspreiding van het virus essentieel is voor een gezond en vitaal bedrijfsleven in de Achterhoek”, laat initiatiefnemer Globe Group weten. Het initiatief voor de snelteststraat aan de Ericaweg kwam naast Globe Group onder meer van Evolon. De teststraat is voornamelijk gericht op ondernemers, maar particulieren zijn ook welkom. De teststraat wordt maandag geopend.

Onlangs werd al duidelijk dat de Achterhoek in de tweede coronagolf hard getroffen wordt. Als gevolg daarvan werden vorige week in Winterswijk en Ulft ook al teststraten geopend. De werknemers zullen bij de teststraat in Zelhem vanuit hun auto worden getest. Na 30 tot 45 minuten krijg je duidelijkheid over de uitslag van de sneltest. De kosten van de coronatest liggen rond de honderd euro.

Foto: REGIO8 (Archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)