OM wil vijf relschoppers langer vastzetten

Gepubliceerd: 18-05-2021 10:05. Bijgewerkt: 18-05-2021 11:09

Het Openbaar Ministerie (OM) wil de vijf mannen die woensdagavond zijn opgepakt bij de rellen rondom stadion De Vijverberg in Doetinchem langer vastzetten. Bij het stadion van De Graafschap ontstonden rellen nadat de voetbalclub niet wist te promoveren naar de eredivisie.

"Wij vinden dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld", aldus het OM. Eerder werd duidelijk dat het gaat om achttien-, dertig- en 36-jarige man uit Doetinchem, een 34-jarige man uit Ulft, en een 21-jarige Doesburger. "De mannen hebben al een dagvaarding ontvangen voor de snelrecht-zitting van 28 mei", geeft het OM aan, dat vindt dat het vijftal tot de zitting moet blijven vastzitten. Tijdens de rellen raakten twee leden van de Mobiele Eenheid van de politie gewond. Verschillende relschoppers bekogelden de politie met onder meer stoeptegels, flessen en vuurwerk.

De vijf relschoppers die vastzitten worden dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal uiteindelijk beslissen of de relschoppers ook daadwerkelijk tot de zitting vastblijven zitten. Volgens het OM volgen er mogelijk nog meer aanhoudingen na de onrust op de Lijsterbeslaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)