Olympisch kampioen naar Montferland Run

Gepubliceerd: 19-11-2019 15:11. Bijgewerkt: 19-11-2019 15:41

Regerend olympisch kampioen Conseslus Kipruto is een van de vijf Keniaanse topatleten die dit jaar aan de start staan van de Pfixx Solar Montferland Run. Ook de Nederlandse marathonloper Michel Butter start zondag 1 december tijdens de hardloopwedstrijd over vijftien kilometer in 's-Heerenberg.

De 24-jarige Kipruto is regerend olympisch kampioen op de drieduizend meter hindernisloop, terwijl Butter dit seizoen kwalificatie af wil dwingen voor de marathon op de Olympische Spelen. Naast Butter en Kipruto lopen ook de winnaar van olympisch goud in 2004 en 2008 op de hindernisloop Brimin Kipruto, wereldrecordhouder op de vijf kilometer Robert Keter en Geoffrey Koech, dit jaar de snelste ter wereld op de tien kilometer, de hardloopwedstrijd.

Eerder heeft de organisatie van de Montferland Run al aangekondigd dat de Nederlandse toppers Susan Krumins en Khalid Choukoud hun opwachting gaan maken. Ook Frank Futselaar, Mohammed Ali en de in Varsseveld geboren Gert-Jan Wassink staan 1 december op de startlijst.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)