Oldtimermeeting in centrum van Bocholt

Gepubliceerd: 22-04-2022 12:04.

De binnenstad van Bocholt is zondag het decor van een oldtimermeeting met honderden klassieke auto's. De activiteit tijdens de eerste koopzondag van het jaar wordt georganiseerd vanwege het achthonderdjarig jubileum van de Duitse grensplaats.

Tijdens de meeting komen meerdere clubs en liefhebbers van oldtimers met hun voertuigen richting het centrum. De klassieke wagens zijn op verschillende marktpleinen in de binnenstad te zien. Ook is er een tentoonstelling met voertuigen en historische brandweertechnologie door de brandweer van Bocholt. Vanwege de bijzondere dag is de stad zondag gratis te bereiken met stadsbussen en hoeft er geen parkeergeld te worden betaald. Normaal gesproken zijn de winkels op zondag gesloten in de Duitse stad. Naast de meeting zorgen meerdere muziekgroepen in de stad voor sfeer.

De binnenstad is deze week versierd met honderden bloemen ter ere van het bijzondere jaar. "Van eind april tot einde september blijven zomerbloemen het straatbeeld van de binnenstad verfraaien", aldus citymarketingmedewerker Gisela Bollmann. Ook is de traditionele meiboom geplaats bij het stadhuis, compleet in de kleuren van Bocholt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Stadtmarketing Bocholt

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)