OldStars wil ouderen op voetbalveld krijgen

Gepubliceerd: 04-12-2018 14:12. Bijgewerkt: 04-12-2018 15:59

Op stadion De Vijverberg in Doetinchem is zaterdag OldStars Achterhoek van start gegaan met als doel om 60-plussers aan het sporten te krijgen. Momenteel is op een zestal plaatsen in de regio gestart met walking football, maar dat aantal moet verdubbelen.


“In de Achterhoek zijn gelukkig al wat teams bezig en er zijn heel veel teams die graag willen, maar zoeken naar manieren hoe ze dat moeten doen”, aldus Ernst Jan Somsen, coördinator van OldStars Achterhoek. “Daar willen wij ze graag bij helpen.” Het OldStars-team van De Graafschap, met onder meer André van der Ley en Joop Doornebosch, is daarbij een welkom marketingsinstrument: “Die willen dwars door de Achterhoek rijden om dit initiatief verder aan te jagen”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “We hopen zo de gezondheid van en beweging bij ouderen verder te stimuleren.”

Somsen hoopt op een olievlek in de regio. “Mijn streven is wel om binnen een jaar richting twaalf clubs te gaan”, aldus de coördinator. “Dan kan het ook zijn dat vier clubs samenwerken. Dat tellen wij dan als één initiatief.” Niet alleen voetbal is geschikt als seniorensport, OldStars Achterhoek staat ook open voor andere sporten: “Een handbalvereniging heeft zich al gemeld”, vertelt Somsen. “Het komt er zeker aan. Waar initiatief is, gaan wij direct aan de slag.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)