Officiële aftrap van 600 jaar stad in Terborg

Gepubliceerd: 23-04-2019 15:04.

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg, wat reden is voor bijzonder feest. Meer dan driehonderd leerlingen van basisschool Dynamiek trokken dinsdag in optocht achter beschermheilige Sint Joris en de draak aan richting het centrum, als officiële aftrap van een jaar vol festiviteiten.


“We beginnen de dag met een optocht”, vertelt Tessa Elbers, een van de leden van het organiserende comité Terborg 600 over de activiteiten van dinsdag. “Wij gaan naar de Hoofdstraat, waar de stadspoorten zijn geplaatst. Daar plaatsen we de gildeschilden aan.” Leerlingen van Dynamiek hadden de zestien schilden eerder op school gemaakt. “Bij ons staat een man erop die een schoen aan het maken is”, vertelt Juul trots over de creatie van haar groepje. Jan-Julius is blij dat de school aandacht besteed aan de verjaardag van zijn stad: “Ik vind het bijzonder omdat ik als kind leef in de eeuw dat het zeshonderd jaar Terborg is”, aldus de leerling.

Het hele college van Oude IJsselstreek was aandachtig toeschouwer bij de aftrap in de Hoofdstraat. De komende maanden staan met onder meer het standbeeldenproject, waar dinsdagavond een winnaar van wordt aangewezen, nog de nodige dingen te gebeuren in het stadje. “Het is een stukje trots dat we hebben als Terborgenaren”, zegt Elbers over de reden om het zo groots aan te pakken. “Het is ook een beetje Achterhoeks. Als we wat te vieren hebben, gaan we het goed doen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)