Obelink koopt grond naast SKB Winterswijk

Gepubliceerd: 12-06-2019 14:06. Bijgewerkt: 12-06-2019 14:30

Kampeergigant Obelink heeft het Arrisveld in Winterswijk gekocht. Op het 3,8 hectare grote terrein zet het bedrijf een hal neer met goederen voor de onlinemarkt.

"We hebben zowel in Duitsland als buiten de regio in Nederland gekeken, maar toen kwam deze kans voorbij”, vertelt Berrie Veldhuis van Obelink aan Omroep Gelderland. “We kunnen we hier doorgroeien.” De kampeergigant had dringend behoefte aan meer opslagruimte. Het bedrijf heeft naast de vrijetijdsmarkt aan de Misterweg extra bedrijfsruimtes in Aalten en in de Snelliusstraat in Winterswijk. “Maar het magazijn in de Snelliusstraat, dat 3 hectare groot is, staat helemaal vol”, zegt Velthuis. “De bulk gaat daar naartoe en we zagen dat het nijpend werd.” Het Arrisveld beslaat een groot deel van het voormalige Cobercoterrein naast het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. De komst van Obelink werd dinsdag bekend gemaakt.

Het nieuwe college in Winterswijk had er geen moeite mee om Obelink te faciliteren ten nadele van het beoogde gezondheidspark. Dat wordt nu 2,5 hectare groot in plaats van 6 hectare. “We wilden af van die roze wolk”, aldus wethouder Elvira Schepers, doelend op praktisch onhaalbare plan van een dergelijke zorgpark naast het SKB. Tegelijkertijd lag er de behoefte aan industriegrond. "Er is behoefte aan 18 tot 32 hectare en het gaat daarbij om meerdere bedrijven", zegt Jurgen van Ast van Ondernemerskring Owin in Winterswijk. "Onze zorg is die vraag zo snel mogelijk in te vullen. Wat dat betreft de complimenten voor de creativiteit in het geval van Obelink."

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)