Normaal werkt aan een nieuw studioalbum

Gepubliceerd: 03-08-2020 17:08. Bijgewerkt: 03-08-2020 16:10

De bandleden van Normaal zijn de studio bij het huis van frontman Bennie Jolink ingedoken om te werken aan een nieuw album van twaalf nummers. De zanger merkt dat het maken van muziek verlichting biedt in de huidige coronacrisistijd.


“Daar klaart het humeur van op”, zegt een zichtbaar ontspannen Jolink vanuit woonplaats Hummelo tegenover REGIO8. Het idee voor een nieuw album ontstond na het spelen van het nummer ‘Wi-j doet het samen’ en het geven van een akoestisch optreden met Hemelvaartsdag. “Het werkte zo goed dat we hebben afgesproken om een nieuwe Normaal-plaat te maken”, aldus de 73-jarige zanger, die aangeeft dat er in zijn studio ‘coronaproof’ wordt gewerkt aan nieuwe muziek. “De studio in mijn grote ‘mancave-schuur' is groot genoeg. Daar kunnen we afstand houden en kan er geventileerd worden. Daar zijn we nu dus een paar dagen in de week bezig met onze nieuwe plaat. Dat geeft afleiding.”

De inhoud van de nog naamloze plaat is een afspiegeling van de levenservaring van de heren. “De teksten zijn een stuk beschouwelijker dan in het begin van Normaal”, vindt Jolink. “Maar er staan ook een paar stevige nummers op. Én nog twee oude nummers uit de begintijd, maar wacht maar af.” Over een harde deadline of een releasedatum wil de oude boerenrocker namelijk niet spreken: “Gadverredamme nee, helemaal niet, no more deadlines”, zegt Jolink lachend. “Ik ben bijna 74, dus dan wil je dat soort dingen niet meer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)