Normaal eregast op jubileum Høkersweekend

Gepubliceerd: 02-09-2019 15:09. Bijgewerkt: 02-09-2019 15:48

De veertigste editie van het Høkersweekend trok dit weekend anhangers uit heel Nederland naar Zelhem. Speciale gast was de band Normaal zelf, de organiserende fanclub hoefde weinig moeite doen om de oude rockers naar Café De Tol te krijgen voor hun tweede optreden van dit jaar.


“Veertig jaar anhangerschap van Normaal is niet niks”, vertelt voorzitter Henk Kelder van het organiserende Anhangerschap van de boerenrockers. “Daar mag de band niet bij ontbreken, vandaar dat het zo makkelijk ging.” Bassist Willem Terhorst van Normaal genoot van het optreden, maar zo hard als op de eerste edities ging het volgens hem niet meer: “Het was wel høken, maar vroeger ging het er iets anders aan toe”, aldus Terhorst. “Dat krijg je met de jaren hé, maar het is zeer dankbaar werk om hier op te treden.” Het feest was er voor anhanger Geert Pleiter niet minder om: “Onder het genot van een potje bier met mijn vriendin erbij, ik ga ervoor”, zegt de zichtbaar genietende liefhebber. “Het zijn mijn helden!”

Belangrijk gespreksonderwerp op het Høkersweekend was het mogelijk nieuwe Hemelvaartsdagconcert van Normaal in 2020. Frontman Bennie Jolink wil volgend jaar, net als afgelopen mei, optreden in Lochem. De anhangers en bandleden zelf reageren enthousiast op het plan van de zanger. “Misschien dat Bennie iets te vroeg daarmee kwam, maar als het aan mij ligt gaat het sowieso door”, vertelt bassist Terhorst. “Ik vind het prachtig en ik kan altijd wel. Wat mij betreft treden we elk jaar op Hemelvaartsdag op.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)