Normaal-bassist gaat Hemelvaartsgevoel missen

Gepubliceerd: 20-05-2020 15:05. Bijgewerkt: 20-05-2020 16:07

Met een gevoel van weemoed denkt bassist Willem Terhorst van Normaal terug aan het Hemelvaartsconcert van vorig jaar. Vanwege de coronacrisis kan de uitverkochte jubileumeditie '45 joar olderwets Høken' donderdag niet doorgaan en de muzikant geeft aan het speciale gevoel van op het podium staan te gaan missen.


"We werken altijd met een voordoek en als dan vlak voor het begint dat doek losgaat en je ziet die mensenmassa, nou, dat is een enorme kick", mijmert Terhorst over het optreden. "Alleen vanwege dat al is het heel jammer dat het niet meer doorgaat." De heren waren al langere tijd bezig met de voorbereiding voor het concert op Hemelvaartsdag. "We waren al op tijd begonnen met de set maken en kijken wat we er nog van konden", aldus de bassist. "En toen ging het ineens niet door. We moeten afwachten of het ooit terug zal komen, maar laten we het maar positief bekijken. Als het volgend jaar kan dan gaan we alsnog het jubileum vieren dat nu gepland stond." Om de Anhangers, zoals de fans van normaal genoemd worden, toch nog van wat muziek te voorzien zendt Omroep Gelderland op Hemelvaartsdag een akoestisch concert uit van de band.

Het is volgens de bassist vrij uniek voor de band dat ze door externe omstandigheden niet kunnen optreden. "In het begin hadden we nog weleens moeilijkheden met burgemeesters die geen vergunning wilde afgeven", herinnert Terhorst zich. "Omdat ze vreesden dat de wereld zou vergaan als wij daar kwamen spelen. Maar verder hebben we altijd gewoon gespeeld." Zolang corona de wereld beheerst is waakzaamheid een noodzaak voor de bandleden. De mannen zijn allemaal op respectabele leeftijd en frontman Bennie Jolink bevindt zich met zijn ademhalingsproblemen al helemaal in de risicogroep. Toch is Terhorst niet bang voor het virus. "Alleen met optredens kom ik nog weleens ergens, maar verder ben ik gewoon thuis", stelt de 70-jarige inwoner van Aalten. "En mijn vrouw doet de boodschappen."

Advies
Als muzikant met ervaring heeft hij ook nog een wijs advies voor jonge artiesten om deze moeilijke periode door te komen. "Het is toch een kans om nog meer tijd aan muziek maken te besteden", aldus de oude rot in het vak. "Als je echt liefhebber bent dan zeg ik: minstens een uur per dag flink repeteren. Als het dan weer mogelijk is kun je aan het volk laten zien dat het ook nog ergens goed voor geweest is."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)