Noordrijn-Westfalen start 'kindervaccinaties'

Gepubliceerd: 10-12-2021 10:12. Bijgewerkt: 10-12-2021 11:09

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen start volgende week vrijdag met het vaccineren van kinderen. Jeugdigen tussen de vijf en elf jaar komen in aanmerking voor deze speciale kindervaccinaties.

“Het is heel goed nieuws dat we nu ook een vaccinatie aanbieden voor kinderen tussen de vijf en elf jaar”, aldus minister van Volksgezondheid van Noordrijn-Westfalen Karl-Josef Laumann. “Zo kunnen we ze zo goed mogelijk beschermen tegen een coronabesmetting”. Volgens Noordrijn-Westfalen hebben de Pfizer-vaccinaties voor kinderen een afwijkende dosering van reguliere vaccinaties. De voogd van een kind moet toestemming geven voor het vaccineren. Volgens Laumann ligt het vaccineren voor ouders gevoelig. Hij roept volwassenen ook op om het goede voorbeeld te geven en zichzelf te laten vaccineren.

In totaal heeft de Duitse overheid 2,4 miljoen vaccinatiedoses landelijk beschikbaar gesteld voor het vaccineren van kinderen. De verdeling onder de deelstaten is afhankelijk van het aandeel kinderen in de leeftijdsgroep. Boostervaccinaties in Duitsland zijn momenteel nog niet gepland voor jongeren onder de achttien jaar.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)