Noodverordening van kracht in Winterswijk

Gepubliceerd: 27-01-2021 19:01. Bijgewerkt: 27-01-2021 19:18

Burgemeester Joris Bengevoord heeft een noodverordening ingesteld voor het centrum van Winterswijk. Daarnaast is het gebied door de burgervader aangemerkt als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie hier preventief mag fouilleren.

"Uit politie-informatie blijkt dat we rekening moeten houden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren", aldus Bengevoord. "Daarom heb ik besloten per direct een noodverordening in te stellen om onze inwoners en ondernemers te beschermen. Ik roep iedereen op om thuis te blijven en zich aan coronamaatregelen en avondklok te houden." De noodverordening houdt in dat iedereen die mee wil doen aan mogelijke rellen niet in het centrum aanwezig mag zijn. Binnen het aangewezen gebied geldt een samenscholingsverbod van twee of meer personen. Het is verboden om vuurwerk of andere brandbare stoffen bij zich te hebben. Het is ook niet toegestaan om alcoholhoudende drank te nuttigen of bij zich te hebben.

De noodverordening geldt vanaf woensdagavond 18.00 uur en is ingesteld voor onbepaalde tijd. Het tevens aanmerken van het centrum als veiligheidsrisicogebied betekent dat de politie personen die zich in het centrum bevinden preventief mag fouilleren. De aanwijzing als veiligheidsrisicogebied gaat vanaf woensdagavond 18.00 uur in en geldt tot donderdagochtend 28 januari 05.00 uur.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)