Noodverordening raakt recreatie in regio

Gepubliceerd: 27-03-2020 11:03. Bijgewerkt: 27-03-2020 11:11

De nieuwe noodverordening die vanaf donderdagavond geldt in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) raakt het recreatieleven in de regio. Ook wordt gedreigd met boetes als mensen zich niet houden aan de beperkende maatregel van anderhalve meter afstand houden.

Boumans sprak eerder zijn zorgen uit over jongeren

Het is voor gemeenten, toezichthouders en politie binnen het gebied mogelijk om op te treden als mensen zich niet houden aan de afstandseis. Volgens de organisatie kunnen ‘stevige boetes’ volgen. “Van de burgemeesters in onze regio weet ik dat veel mensen, winkels en bedrijven de maatregelen goed naleven”, aldus Ton Heerts, voorzitter van de VNOG en burgemeester van Apeldoorn. “Voor het geval het toch nodig is, kan de voorzitter van de veiligheidsregio bepalen om gebieden en locaties te sluiten.” Hij beseft dat inwoners geraakt worden door de noodverordening: “Bijvoorbeeld mensen die een huwelijk of een leuk uitje voor de komende periode hebben gepland”, aldus Heerts. “En zeker ook de recreatieondernemers op de Veluwe en Achterhoek. Maar de maatregelen zijn echt noodzakelijk.”

De VNOG ziet onder meer campings en jachthavens als locaties waar personen zich niet houden aan de beperkende maatregel van anderhalve meter afstand. Dat is reden om gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen aan te wijzen als verboden locaties. Vakantieparken, campings, jachthavens, natuurgebieden en stranden wordt opgeroepen zich aan de strenge maatregelen te houden. “We hebben nu iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen”, zegt Heerts. “Het is crisistijd en geen vakantietijd.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)