Noodkinderopvang voor Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 10-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 10-04-2020 16:24

Ouders met cruciale beroepen kunnen hun kinderen vanaf deze week dag en nacht laten opvangen op drie plekken in Oude IJsselstreek. De noodopvang is gerealiseerd op locaties in Ulft, Varsseveld en Terborg vanuit een samenwerking met aanbieders van kinderopvang.


"We bieden nu al een tijdje noodopvang aan voor kinderen van ouders in de cruciale beroepsgroepen", aldus Mieke Bakens van Humankind. "We merken dat deze ouders ook in de avonden, 's nachts of in de weekenden opvang nodig hebben. Vandaar dat we met de gemeente en de opvangaanbieders in Oude IJsselstreek gestart zijn met 24-uurs opvang." Bakens geeft aan dat er op dit moment nog geen concrete vraag naar deze vorm van opvang is, maar verwacht dat deze er wel komt in de nabije toekomst: "Je ziet dat in andere delen van het land, waar het coronavirus heftiger tot uiting komt, dat er veel vraag naar is. Daar willen we op voorbereid zijn. Als iemand bij wijze van spreke nu opvang nodig heeft, kunnen we dat vanavond al bieden."

Ook kinderen die normaal niet naar de opvang gaan zijn welkom. Volgens Bakens zetten de pedagogisch medewerkers vooral in op het bieden van veiligheid en geborgenheid: "Het is natuurlijk een hele andere situatie dan ze gewend zijn. Ze gaan slapen op een plek waar ze normaal gesproken niet zijn. Dus daar zullen we als eerste op inzetten." Voor de jongere kinderen zal volgens Bakens het ritme van thuis zo veel mogelijk worden aangehouden. Voor de oudere kinderen probeert de opvang het ook gezellig te maken. "Dat betekent dat we kijken of we samen kunnen gaan koken of spelletjes te doen", aldus Bakens. "We proberen de kinderen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)