Nog geen gesprek Huntelaar en De Graafschap

Gepubliceerd: 05-06-2021 12:06. Bijgewerkt: 05-06-2021 12:00

De Graafschap heeft, in tegenstelling tot eerdere berichten, nog geen afspraak staan voor een gesprek met Klaas-Jan Huntelaar. De spits uit Hummelo is transfervrij na zijn vertrek bij Schalke 04 en de supporters van de Doetinchemse club hopen de aanvaller te verleiden tot een terugkeer door middel van een supportersactie.

"Wij waarderen hem enorm, als boegbeeld van onze regio en oud-speler van de club", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. "Maar tussen hoop en realiteit zit nog wel een belangrijk verschil. Klaas-Jan heeft aangegeven dat hij de komende periode tijdens zijn welverdiende vakantie rustig wil nadenken hoe hij zijn leven na dit seizoen wil invullen. Met als belangrijkste vraag: wel of niet doorgaan met voetballen." De Doetinchemse club geeft daarnaast op de eigen website aan dat het 'niet juist is dat er een gesprek staat gepland met Huntelaar'. De spits uit Hummelo maakte afgelopen winter de overstap van Ajax naar het noodlijdende Schalke 04 in een poging om hen te behoeden voor degradatie. Dat lukte niet, waarna de Duitse club besloot niet met Huntelaar verder te gaan. Daarop ontstond onder supporters van De Graafschap de actie 'Klaas-Jan, kom op huus op an'.

Volgens Ostendorp heeft de De Graafschap wel aangegeven graag een keer met Huntelaar te praten: "Wij hebben hem laten weten graag een keer met hem van gedachten te willen wisselen, maar vinden dat het nu eerst tijd is voor de gedachten van Klaas-Jan zelf. Of hij wel of niet door wil gaan met voetballen en wel of geen toekomst voor zichzelf bij ons ziet, ligt bij hem. En wij respecteren hoe dan ook zijn keuze, welke keuze dat ook zal zijn."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)