Nog geen Achterhoekers op de Duitse IC

Gepubliceerd: 21-10-2020 12:10. Bijgewerkt: 21-10-2020 13:22

Ziekenhuizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stellen momenteel tachtig ziekenhuisbedden beschikbaar voor de zorg van Nederlandse coronapatiënten. Zowel het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn blij met de Duitse steun, maar maken nog geen gebruik van de bedden op de Duitse IC.


"Wij zijn natuurlijk blij dat Duitse ziekenhuizen patiënten op willen nemen," zegt woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis. "Maar momenteel zijn er vanuit het Slingeland nog geen patiënten naar Duitsland overgebracht." Vanwege het snel toenemende aantal besmettingen in Nederland, wil het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding uit voorzorg de patiënten naar Duitsland brengen. Het Coördinatiecentrum geeft aan niet te willen wachten tot de Nederlandse ziekhuizen over onvoldoende capaciteit beschikken.

Net als in het voorjaar hebben onder andere de ziekenhuizen in Kleve en Emmerich bedden klaar staan om de Nederlandse coronapatiënten op te vangen. Vooralsnog is er echter in de Achterhoekse ziekenhuizen geen tekort aan IC-bedden. Steenbergen: "Wel hebben we patiënten opgenomen uit andere Nederlandse ziekenhuizen, maar overplaatsing naar Duitsland is nog niet nodig."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Antenne Niederrhein

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)