NK Tennis leuker dan ooit voor Hogenkamp

Gepubliceerd: 27-07-2020 12:07. Bijgewerkt: 27-07-2020 12:21

Richel Hogenkamp heeft zelden zo toegeleefd naar het NK Tennis als naar de komende extra editie van het toernooi. De coronacrisis zette deze zomer een streep door het grootste deel van de wedstrijden van de Doetinchemse tennisster, maar deze week komt ze weer in actie.

“Fijn dat je eindelijk weer wat in wedstrijdverband kan doen”, vindt de 28-jarige Hogenkamp, die afgelopen weekend ook genoot van een demonstratietoernooi bij Tennisvereniging Beekhuizen met vriendin Kiki Bertens. Maandag wacht de loting voor het NK in Amstelveen, waar de Doetinchemse zowel in het enkel- als het dubbelspel in actie komt. De extra editie van het Nederlands Kampioenschap wordt door tennisbond KNLTB georganiseerd om tennissers voor te bereiden op de herstart van het internationale seizoen.

Bij het reguliere NK in december moet Hogenkamp jaarlijks kijken of deelname in haar schema past. Nu niet: “Ik hoefde er niet eens over na te denken”, zegt Hogenkamp. Voor het verdere verloop van het seizoen is de Doetinchemse afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus. Door de US Open is al een streep gezet omdat er geen kwalificatietoernooi wordt georganiseerd. Hogenkamp hoopt dat Roland Garros, het verplaatse grandslamtoernooi op gravel in Parijs, wel door kan gaan: “Anders is het wel een heel saai seizoen.”

Foto: Richel Hogenkamp

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)