Nijland wil belangrijk zijn bij De Graafschap

Gepubliceerd: 08-01-2019 13:01. Bijgewerkt: 08-01-2019 13:16

Stef Nijland geniet van de positieve sfeer op het trainingskamp van De Graafschap in Spanje. Hoewel de aanvallende middenvelder teleurgesteld is over zijn speeltijd in de eerste seizoenshelft en de ploeg momenteel laatste staat, ziet hij de aankomende degradatiestrijd met vertrouwen tegemoet.


"Het is mooi om hier in de winter een klein weekje hard te werken om klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft", vindt Nijland. De 30-jarige middenvelder kan zelfs genieten van de slopende conditietrainingen in Navata. Ondanks de laatste plaats in de competitie heerst er een opvallend positieve sfeer op het trainingskamp, iets dat volgens Nijland zeer welkom is. "Zeker aan het einde van de eerste seizoenshelft hebben we het heel moeilijk gehad", zegt Nijland over de slechte resultaten van De Graafschap. "Dan heb je twee weken de tijd om andere dingen te doen, Kerstmis te vieren met de familie en je hoofd leeg te maken. Als je dan hier staat moet je ook gaan met z'n allen, op een positieve manier."

Nijland begon het seizoen als basisspeler en scoorde in het openingsduel tegen Feyenoord, maar na de afstraffing in eigen huis tegen sc Heerenveen werd de aanvallende middenvelder geslachtofferd. "Als je er een paar keer goed af gaat, worden er andere keuzes gemaakt", aldus Nijland, die desondanks had gehoopt op meer vertrouwen van trainer Henk de Jong. "Dat vond ik voor mezelf heel teleurstellend en daar heb ik ook met de trainers over gesproken. Ik hoop dat dat na de winterstop anders gaat."

Vitesse als houvast
De blonde middenvelder ziet een gebrek aan vertrouwen als reden voor de slechte resultaten van voor de winterstop. "Naar mate het programma wat moeilijker werd, werd het vertrouwen in de ploeg minder. Net als trainer De Jong ziet Nijland de wedstrijd tegen Vitesse als voorbeeld voor de tweede seizoenshelft: "Dat moeten we weer oppakken. Voetballen vanuit onze eigen kracht, met de beleving van de wedstrijd tegen Vitesse. Als we dat doen, kunnen we genoeg punten pakken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)