Nijland moet belangrijk zijn bij De Graafschap

Gepubliceerd: 23-08-2019 10:08. Bijgewerkt: 23-08-2019 10:44

De Graafschap kan ik het thuisduel met FC Volendam van vrijdagavond voor het eerst in de geschiedenis de competitie starten met drie overwinningen op rij. De Doetinchemse club moet dan doen zonder smaakmaker Youssef El Jebli, waardoor er een belangrijke rol lonkt voor Stef Nijland.


“Het is niet alleen dat Youssef ontbreekt in de formatie, maar ik mis hem ook in de kleedkamer”, zegt trainer Mike Snoei over het aanstaande vertrek van El Jebli. “Nu gaan we gewoon weer met Stef (Nijland red.) verder. Ik snap dat hem voor hem even de knop omzetten is, want hij is nu ineens heel belangrijk.” De 31-jarige Nijland was teleurgesteld dat hij na een goede voorbereiding, waarin hij veel speelde, het seizoen moest starten als wisselspeler. “Dat was heel vervelend nieuws voor mij, maar gelukkig hebben we de eerste twee wedstrijden gewonnen”, aldus de voormalig PSV-middenvelder. “Ik wil mezelf nu in de ploeg spelen, hoe lastig de afgelopen weken ook geweest zijn.”

FC Volendam en De Graafschap staan de boek als ‘jojo-clubs’ die zeer regelmatig promoveren naar de eredivisie, maar ook weer degraderen. Snoei ziet zijn ploeg als favoriet, ondanks de 4-0 overwinning van de Palingboeren op Roda JC van vorige week. “Als je ze laat voetballen, kunnen ze wel wat. Ze hebben een prima positiespel en een waanzinnig technisch vermogen”, vindt de Didamse oefenmeester. “Maar we spelen in ons eigen stadion. Ik vind dat De Graafschap verplicht is thuis alles te winnen, en daar gaan we alles aan doen.”

Schuurman verdwijnt uit basis
El Jebli ontbreekt vrijdagavond in de wedstrijdselectie met het oog op zijn aanstaande transfer. Zijn plaats op de rechterflank, waar hij speelde in het met 0-3 gewonnen bij MVV, wordt ingevuld door Jordy Thomassen. De vrijgekomen plaats op het middenveld is voor Stef Nijland, waardoor Jesse Schuurman verdwijnt uit de eerste elf.

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Vet, Nijland; Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)