Ulft, Netherlands

Zwembad in Vorden 'verkoopt water' voor bouw glijbaan

Al jaren ligt er in Vorden een glijbaan in stukjes te wachten op ravottende en spelende kinderen. Zwembad In de Dennen kreeg de glijbaan in 2019 van het Graaf Ottobad in Zutphen, maar het ontbreekt de stichting aan de zestigduizend euro om de glijbaan te plaatsen.
Redactie REGIO8 | 24 oktober 2022 12:39 | Aangepast op 24 oktober 2022 12:39
Om dat geld bij elkaar te krijgen is het zwembad een actie gestart: koop een stukje zwemwater. Via de website kunnen mensen een blokje zwemwater of terras ‘kopen’. "Je kan dat al doen vanaf tien euro", zegt bestuurslid Miriam Jansen bij Omroep Gelderland. Mensen worden niet echt eigenaar van het stukje water, maar het is een creatieve manier van crowdfunding. Het zwembad heeft al een glijbaan, dus waarom zou je een tweede willen? "We zien in de zomer dat de kinderen heel lang in de rij staan”, aldus Jansen. “We hebben de nieuwe glijbaan gekregen en we hopen straks nog meer kinderen en toeristen plezier te doen."

De actie om een blokje zwemwater te kopen loopt al een tijdje, maar het geld is nog niet bijeen. Net iets meer dan de helft is binnen: "Het valt eigenlijk een beetje tegen. Maar ik begrijp ook wel dat mensen en ondernemers iets voorzichtiger zijn in deze tijden." Om het bedrag binnen te halen gaat het zwembad de komende tijd weer actief reclame maken. "En we organiseren in november een wandeltocht."

Werkzaamheden begonnen
Hoewel slechts de helft van het geld nu binnen, is wel al begonnen met de aanleg. Lokale ondernemers hebben hun schouders eronder gezet en zijn sinds oktober bezig. "We zijn nu in de grond bezig", legt Erik Oldenhave uit. "Zo kunnen we straks zorgen voor een goede funderingen en kunnen we de leidingen allemaal goed neerleggen."

Tegenslagen
Hoewel de werkzaamheden net begonnen zijn, zijn er nu al tegenslagen. "We kwamen de fundering van het oude zwembad tegen. Maar gelukkig denken wij allemaal oplossingsgericht. We moeten zorgen dat het goed komt en dat komt het!" Hij bezoekt het zwembad in de zomer regelmatig. "En ja, ik ga ook van de glijbaan, met mijn kinderen", zegt Oldenhave lachend.

Speciaal potje
Het geld dat ze nu tekort komen halen ze uit een speciaal potje. "Maar we moeten dat geld wel terug hebben en we hopen dus dat mensen via de crowdfunding een stukje zwemwater willen kopen", aldus Jansen. Dat kan nog tot 31 maart via ikdoneervoor.nl/zwembadindedennen. Volgend jaar - als het zwemseizoen begint - moeten kinderen van de glijbaan kunnen glijden.

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

Vorden|Zwembad|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Boek vol vergeten Achterhoekse appels en peren moet regio fruitig houden

De inzet van Hennie Rossel uit Vorden, in samenwerking met een groep vrijwilligers en boomgaardhoude...

Automobilist gewond na frontale botsing op boom bij Vorden

Een automobilist is maandagochtend op een boom gebotst in het buitengebied van Vorden. De man is met...

Landgoed Hackfort in Vorden bestaat zevenhonderd jaar en gooit deuren open

Waar eerder de deuren van Kasteel Hackfort in Vorden nauwelijks tot niet open waren, stelt Natuurmon...

Station Lochem krijgt laagste cijfer in Achterhoek, Winterswijk-West scoort best

De treinstations in de Achterhoek behoren niet tot de besten van Nederland. Dat blijkt uit de jaarli...

Annemiek van Vleuten blikvanger bij Kasteelcross in Vorden

Rondom Kasteel Vorden is zondag de negentiende editie van de Kasteelcross van RTV Vierakker-Wichmond...

Eco Trek – Vakantie groen en grenzeloos: Acht Kastelenroute in Vorden

De Achterhoekse streekomroep REGIO8 en STUDIO 47 uit het Duitse Duisburg zenden een meerdelige serie...