Ulft, Netherlands

Zelhemse geniet van Olympische Winterspelen

Tim Rondeel | 11 maart 2022 14:18 | Aangepast op 11 maart 2022 14:18
"Toen ik mijn eerste run had gedaan, stond ik zesde en dacht ik: 'oh ik doe werkelijk mee'", aldus Peperkamp vanaf haar hotelkamer. Na de tweede run zakte ze terug naar de dertiende plek, waardoor ze één plaats tekort kwam voor de finale. "Ik verknalde mijn tweede rail, waardoor ik mijn run verkloot had", zegt de Zelhemse. "Maar op naar de volgende wedstrijd dan maar." Maandag komt ze in actie op de Big Air. Hier moet ze proberen met één sprong zoveel mogelijk punten te halen. Als ze de finale haalt, komt ze dinsdag weer in actie. "Als ik de top achttien kan halen ben ik superblij", laat de Zelhemse weten. Ondanks dat haar trainer denkt dat ze de finale zeker kan halen, gaat Peperkamp er zonder verwachtingen in: "Als ik een finaleplek haal, is dat natuurlijk echt een bonus."

De Achterhoekse geeft aan dat ze vooral ervaring op wil doen voor over vier jaar, als de Winterspelen in Italië worden gehouden. "Ik ga er eigenlijk alleen maar heen om twee runs te landen, om plezier te hebben en om heel veel te leren", blikt de jonge snowboardster vooruit. "En zéker om een goede indruk te krijgen voor over vier jaar, zodat ik dan misschien wel een podium kan behalen." Na dinsdag vliegt ze snel terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de hervatting van de World Cup, waar ze met een huidige tweede plaats nog volop mee doet om de prijzen.

Geen Chinese muur
De Zelhemse geniet van de sfeer tijdens de Spelen, ondanks dat ze vooral de binnenkant van het Olympische dorp ziet. "Van buitenaf is het eigenlijk erg opgeblazen", reageert Peperkamp op de vooroordelen die er zijn over de beperkingen in China. "Het is super goed geregeld, alles loopt heel soepel en de Chinezen zijn volgens mij best wel meedenkend. Maar je kan niet naar de Chinese Muur, terwijl dat heel dichtbij is. Je bent wel beperkt tot het dorp, dus na een paar dagen ben je daar ook uitgekeken."

Support vanuit de Achterhoek
Hoewel ze ver weg zit van de Achterhoek, voelt ze de steun van haar vrienden en familie tijdens de Spelen. "Ik merk dat heel veel mensen van wie ik het niet had verwacht vroeg opstaan, daar krijg ik hele leuke berichten van. Dat vind ik echt heel lief", laat de zeventienjarige weten. "Ik krijg ook leuke tekeningen doorgestuurd die allemaal kleine meisje maken. Het is echt superleuk om dat allemaal binnen te krijgen, dus de support heb ik hier zeker wel."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: Red Bull

Lees meer over:

Olympische Winterspelen|

Meest gelezen

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Tranen bij afscheid van geliefde marktkoopman in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 28 sep 2023 16:59

Flinke verkeerschaos na botsing op N318 bij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 29 sep 2023 17:54

Lees ook

Peperkamp ruilt snowboard voor wakeboard

Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in...

Peperkamp zesde in Olympische Finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem is maandagnacht zesde geworden in de finale van de Big Ai...

Peperkamp geplaatst voor Olympische finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft in de nacht van zondag op maandag de finale van de ...

Almende omgetoverd tot Olympisch Dorp

Het Almende College in Silvolde is tijdens de Olympische Winterspelen omgedoopt tot een Achterhoeks ...

Zelhemse klaar voor debuut op Winterspelen

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem maakt zich op voor haar eerste Olympische Winterspelen. A...