Ulft, Netherlands

Zangeres van Kaam trots op eerste eigen EP

Negen jaar na haar winst van het televisieprogramma The Voice Kids komt Laura van Kaam met haar eerste EP. De inmiddels 23-jarige Dinxperlose singer-songwriter heeft het heft in eigen handen genomen en zelf de muziekkeuze bepaalt.
Serena Speet | 16 maart 2022 20:03 | Aangepast op 16 maart 2022 20:03
“Ik heb nog nooit echt mijn eigen muziek uitgebracht, dus dat is vrij nieuw”, vertelt de zangeres. “Ik heb rondom The Voice altijd liedjes uitgebracht die voor mij werden geschreven. Dit zijn echt mijn eigen liedjes, dus het voelt veel persoonlijker. Het is dan ook wel extra leuk om leuke reacties te krijgen want het voelt veel meer eigen en veel kwetsbaarder. Dit is echt de richting waar ik naar toe wil en waar ik van hou.” Na haar winst in The Voice Kids in 2013 trad Van Kaam onder meer op voor het Koninklijk Huis en had ze een tijdlang een eigen theatershow. De stilte in de coronaperiode greep ze aan om eigen muziek te schrijven die in april uitkomt in de EP.

Hoewel ze naar eigen zeggen is gegroeid als persoon en muzikant, ziet de zangeres zichzelf niet als een ander persoon dan het veertienjarige meisje dat The Voice won. “Ik ben geen compleet andere Laura van Kaam want ik denk dat ik toch altijd wel erg dicht bij mijzelf ben gebleven", zegt de Dinxperlose. "Omdat ik zo jong was is het altijd een proces geweest, ik was dertien en dan vindt je alles leuk. Ik ben nu 23 en ik denk dat ik nu echt zeker ben van wat ik leuk vind en wat ik wil.”

Releaseconcert
Nu de theaters na de coronacrisis weer open zijn, heeft Van Kaam zin om weer op te treden. Haar belangrijkste stip op de horizon is de release van de EP: “Het allerleukste wat er voor mij aankomt is mijn releaseconcert voor de EP op 8 april. Dan ga ik ook voor het eerst met mijn nieuwe band optreden. Wat ik spannend vind, want ik heb nog nooit opgetreden met mijn nieuwe band. Dus dat wordt een soort debuut. Daar gaan we echt voor het eerst mijn eigen muziek spelen zoals ze ook op de EP zijn opgenomen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

The Voice|

Meest gelezen

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Lees ook

Van Kaam geen slachtoffer bij The Voice

Zangeres Laura van Kaam is geen slachtoffer geworden van seksueel overschrijdend gedrag tijdens haar...